Cvjetna manifestacija 2. Floral Week Opatija

U Umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer“ u Opatiji održano je drugo izdanje cvjetne manifestacije Floral Week gdje smo i ove godine uživali u njenom sudjelovanju.

Organizator 2. Floral Weeka Opatija je LAB 9, Volosko, pod pokroviteljstvom Grada Opatije, Turističke zajednice grada Opatije, Hrvatske obrtničke komore, Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, Udruženja obrtnika Opatija i Istarska kreditna banka.

Autorica projekta je cvjetna dizajnerica Christina Cianci Žerić, predstavnica UO Opatija, koja već dugi niz godina surađuje s našom školom i profesorima , te nesebično pomažeučenicima budućim cvjećarima pokazati moć i ljepotu cvijeta kao i razne tehnike u aranžiranju.

Naše učenice smjera cvjećar imale su priliku upoznati i vidjeti radove renomiranih cvjetnih dizajnera iz Italije , Mađarske , Slovenije i Hrvatske.

Učenice cvjećarice zajedno sa svojim profesoricama iz aktiva poljoprivrede Loredanom ,Dubravkom, Sanjom i Nikolinom pomagale su u pripremi cvjetnog materijala i podloga za izradu cvjetnih instalacija koje su izložene u prostoru Umjetničkog paviljona „Juraj Šporer“ u Opatiji.

Sudjelovali smo na edukativnom predavanju o bojama i njihovom značaju u izradi buketa, aranžmana i cvjetnih instalacija.

S ove hvalevrijedne manifestacije otišli smo s puno lijepih emocija i svakako smo nadogradili svoja dosadašnja znanja iz struke. Bilo je lijepo čuti jednu učenicu kada je rekla “jedva čekam kad ćemo na praksi raditi cvjetne instalacije s epruvetama i podlogom od palminih slamki”.

Talijanski majstor cvjetne umjetnosti Vincenzo Antonuccio izjavio je na manifestaciji kako je važno naučiti učenike da shvate ljepotu i važnost prirode.

Nadam se da će naše učenice kroz svoje školovanje i kroz svoj daljnji rad u ovoj prekrasnoj cvjećarskoj struci kroz svoje radove pokazati ljepotu cvijeta i prirode koja nas okružuje.

Nikolina Krivošić,dipl.ing.agr.